Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Saçı dökülenlerin yeni umudu
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Saçı dökülenlerin yeni umudu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Saçı dökülenlerin yeni umudu
    Gönderim Zamanı: 15-10-2006 Saat 18:20
 
 
Saçı dökülenlerin yeni umudu  
British Columbia Üniversitesinden dermatolog (deri hastalıkları uzmanı) Prof. Dr. Stuart Maddin'in yürüttüğü projeyle geliştirilen ve saç dökülmesini elektrik enerjisiyle tedavi ettiği belirtilen ''ETG'' cihazı dermatologlara tanıtıldı.
 
İthalatçı firma tarafından düzenlenen konferansta konuşan ETG cihazını geliştiren projenin koordinatörü, Kanadalı Prof. Dr. Maddin, elektrik enerjisi ile saç dökülmesini durdurarak, saçları canlandırmaya yönelik tasarlanmış ETG tedavisinde saçlı deriyi uyarmak için düşük frekanslı ve düşük yoğunluklu elektrostatik ritmik darbelerin yarattığı etkinin kullanıldığını anlattı. Prof. Dr. Maddin, klinik deneyler sonucunda ETG'nin herhangi bir yan etkisinin olmadığının anlaşıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Maddin, ''Kadın ve erkeklerde saç dökülmesine karşı kullanılan bu cihaz tamamen güvenli. ETG tedavisi sırasında 1 dakikalık cep telefonu ile konuştuğumuzda maruz kaldığımız elektromanyetiğin 50 binde 1'inden daha az bir manyetik alan etkisinde kalmaktayız'' diye konuştu.
 
Saç dökülmesinin, şeker veya tansiyon hastalığı gibi sürekli tedavi gerektiren bir durum olduğuna işaret eden Prof. Dr. Maddin, haftada bir uygulanması gereken bu tedaviye belli bir süre geçtikten sonra ara verilebileceğini, uzun ara verilmesinin ise tedaviyi olumsuz etkileyeceğini vurguladı.
 
Prof. Dr. Maddin, tedavinin gençlerde daha olumlu sonuçlar gösterdiğini, ileri yaşlarda ise bu etkinin daha az olduğunu bildirdi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.