Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Off-Topic > Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Yazın En Lüks Modası
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Yazın En Lüks Modası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yazın En Lüks Modası
    Gönderim Zamanı: 11-10-2006 Saat 22:25
Modaya lüks tüketim sektörünün markaları yön veriyor. Marc Jacobs, Donatella Versace, Giorgio Armani, Gianfranco Ferre, Roberto Cavalli, Miuccia Prada gibi lüks tüketim markalarının dizginlerini elinde tutan tasarımcıların şekillendirdiği koleksiyonlar günümüz modasını oluşturuyor. Bu yüzden sezon modası hakkında en doğru bilgiyi en güçlü markaların koleksiyonlarını inceleyerek öğreniyoruz. Kendi stilinize uygun olan modelleri seçebilmeniz için sezonun en lüks trendlerini açıklıyoruz.

Kıtalar paylaşıldı

Lüks tüketim sektörünün dizginlerini elinde bulunduran markaları 2005 yaz sezonunda Asya, Afrika kıtasını paylaştılar. Giorgio Armani'nin yaptı. Emporio Armani koleksiyonu Asya motifleri ve tropik iklimlerden esintiler taşıyor.

Tavuzkuşuyla pitonun aşkı

Sezonun diğer bir güçlü teması ise Afrika. İtalyan tasarımcı Gianfranco Ferre, Afrika'nın vahşi dünyasını koleksiyonuna taşıyan isimlerden sadece biri. Leopar ve pumalardan timsah, piton ve kangurulara kadar pek çok vahşi hayvanın imitasyon ve orijinal derileri koleksiyonu süslüyor. Bunun dışında Roberto Cavalli de eski kıtanın vahşi çizgisine kıyafetlerinde yer veriyor. Miuccia Prada ise kadınsı görünümün yeni siluetini trikolarla çiziyor. Prada'nın özgürlük ve kadınsılık kokan koleksiyonunda rengarenk trikolar, tavuskuşu, papağan ve kuğu tüyleri, payetler ile kombine ediliyor.

Krokodil ve çiçek desenleri

Gucci'nin modern ve sıradışı çizgisi, bu sezon da özel ve ayrıcalıklı kumaşlarla tasarlanan lüks giysilerle devam ediyor. Kadın koleksiyonunda kumaş origamisinin en güzel örneklerini krokodil gibi paha biçilmez materyallerle buluşturan etekler, kısa, bohem bir hava taşıyan ceketlerle eşleşiyor. Etnik esintilerin hissedildiği erkek kıyafetlerinde, dar kalıplı takımların egemenliği son buluyor. Krokodil, süet gibi değerli materyallerin kullanıldığı ceketlerin yanı sıra işlemeli tuniklerin de koleksiyonun dikkat çeken parçaları arasında bol kesimli beyaz koton pantolon ve gömlekler var

Erkeğin renkli dünyası

Kendine has desenli modelleri ile Etro, yaz koleksiyonunda da tarzından ödün vermiyor. Bu yaz çok renkliliğin en çok kendini gösterdiği koleksiyon Etro koleksiyonu. Yeşil,turkuaz, mavi, pembe ve fuşya koleksiyonun en çarpıcı renkleri. Beymen mağazalarında bu sezon ilk kez sunulan Just Cavalli koleksiyonunun referans noktası Hint kültürü. Taşlanmış jean'ler ise vazgeçilmezler arasında. Tropikal kuşlar, aslanlar, kelebekler desen olarak ön planda. Boss Hugo Boss'un 2005 yaz koleksiyonu içinde yer alan 'Boss Orange Serisi' farklı kültürlerin izlerinin çağdaş çizgilerle birleşmesinde oluşan müthiş bir koleksiyon. 'Atlantis' grubunda transparan ve soluk kumaşlarla hazırlanan modern tasarımlar dikkat çekiyor. Urban Latino ise İngiliz ve İspanyol kültüründen esintiler, romantik motiflere dönüşüyor.

Şehri yansıtan çantalar

Sezon çantalarında genel olarak iki konsept öne çıkıyor. İlki bitki ve meyve desenleri ve bir değeri ise vahşi hayvan derileri ile oluşan tasarımlar. Aksesuvar sektörünün güçlü markası Tod's'un 2005 yaz koleksiyonundaki geçen sezona damgasını vuran J. P. T. 'nin ardından Venghe ile karşınıza çıkıyor. Venghe, günün her saatinde kullanıma uygun değişik boylarda üretilmiş. Fransız marka Longchamp'ın 'Sauvage' modelinde yeşil ve toprak tonları, tropik ormanlar ve Sahra Çölü'nden izler taşıyor. Louis Vuitton ve Japon çağdaş sanatçı Takashi Murakami'nin yaratıcı ortaklığı bir kez daha hayata geçiyor. 'Monogram Cerises' adlı bu yeni koleksiyonda geleneksel monogram kanvasın üzerine farklı bir teknikle uygulanan kiraz motifli baskılar canlı renkleri ve özendirici kırmızısı ile koleksiyona son derece neşeli ve taze bir hava katıyor.

Ayakkabı tutkunlarına

Gucci'nin çiçek kompozisyonlu ayakkabıların loaferları, yuvarlak burunlu ve dekolte stilettoları sezonun en trendi ayakkabı modellerinin başında geliyor. Bunun dışında İngiliz marka Burberry'nin iskarpinleri ve çiçek desenli dolgu topuklu ayakkabıları da sezonda moda takipçilerinin rüyalarını süslüyor. Tod's'un dore balerin ayakkabıları, Prada'nın piton derisi yüksek topuklu ayakkabıları da en çok satılanlar listesine yer alıyor. Emilio Pucci ve Sergio Rossi zengin detaylarla süsledikleri ayakkabılarla dikkat çekiyor. Turkuvaz taşlar, ahşap süslemeler, swarovski taşlar, renkli modelleri süslüyor.

Akşam Gazetesi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.