Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Donanım & Hardware > Network
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Hotmail kullanıcılarına tuzak
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Hotmail kullanıcılarına tuzak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hotmail kullanıcılarına tuzak
    Gönderim Zamanı: 09-03-2006 Saat 20:23

Hotmail kullanıcılarına tuzak
İnternet kullanıcılarının kandırılmasıyla çıkar elde edenler saymakla bitmez. Bunların son örneği de, Hotmail kullanıcılarına "Hotmail Türkiye"den geliyormuş gibi gönderilen ve adres toplama amaçlı bir e-posta mesajı.

Sahte e-postalarla, internet kullanıcılarının kandırılması ve çıkar sağlanması, karşımızda duran önemli sorunlardan biri. Geçtiğimiz haftalarda "Nokia Türkiye" adına bir web adresi alıp, bu markaya ait telefonları pazarlayan ve sürekli Nokia Türkiye tarafından düzenlenmiş gibi kampanya mesajları gönderen bir "uyanık" türemişti.

Bu kez ise, Hotmail kullanıcılarını kandırmaya çalışan, bildik bir numarayla karşı karşıyayız. "Türkiye'nin reklamı artık sadece bir tıkla karşınızda" konusuyla gelen bu tuzak e-postada reklamturkiye@hotmail.com adresinin Hotmail'in Türkiye Reklam bölümüne ait olduğu ileri sürülüyor ve bu adrese ne kadar fazla kişinin "Kampanya kayıt" konulu mesaj göndermesini sağlarsak, şirketin kampanyalarından yararlanabileceğimiz ileri sürülüyor. Hatta şöyle garip bir hesap bile yapılmış:

"Kampanyalardan sizlerinde faydalanmanız için en az 10 krediniz olması gerekmektedir. Gönderdiğiniz maillerden. 10 tane mail kampanya kayıt konusu ile reklamturkiye@hotmail.com a maili yanıtlarsa 1 kredi sahibi olacaksınız."

Sahte olduğu iğreti dilinden ve yarım yamalak imlâsından anlaşılabilen bu tür mesajların amacı gayet açık. Amaç, "spam" (talep edilmemiş e-posta) gönderimi yapmak için, e-posta adresi toplamak ve bunları satmak. E-Posta adresi toplamak için planlanmış bu tezgâhta, önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor.

Bu kişi ya da kişiler, sadece adres toplamakla kalmıyor, sattıkları adreslerin çalışır durumda olup olmadığını bu yolla kontrol ediyorlar. Ayrıca, birbirlerine bu sözde kampanya mesajlarını "forward" edeceklere, reklamturkiye@hotmail.com adresini, sonraki mesajların "Junk Mail"e düşmemesi için "Kontak Listesi"ne de eklenmesi gerektiğini hatırlatıyorlar.

Siz siz olun; "30 mailde 3 kredi, 100 mailde 10 kredi hakkı kazanacak ve tüm indirimli kampanyalardan faydalanacaksınız" denilen bu e-postalara asla cevap vermeyin!

Bir not da, Hotmail Türkiye'nin başında bulunan sevgili Ebru Çapa'ya; Ebru hanım, reklamturkiye@hotmail.com adresi üzerinden kullanıcılarınızın kandırılmasına seyirci kalmayacaksınız, eminim!

Haber: Melih Bayram Dede
Kaynak: www.yenisafak.com.tr

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.