Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Windows İşletim Sistemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Port Açma Sorunu  ve ÇÖzümü  CGN ip bloğununun aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Port Açma Sorunu ve ÇÖzümü CGN ip bloğununun aşı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Port Açma Sorunu ve ÇÖzümü CGN ip bloğununun aşı
    Gönderim Zamanı: 14-03-2019 Saat 22:46

Cgn Ip Bloğu nedir ?

Cgn bloğu sizin port açmanızı engelleyen asıl amacı türkiyede azalmakta olan IPV4 adreslerini korumaktır. Henüz IPV6 ıp adresi sistemine geçememiş olan Türkiye çareyi Bu sistemde bulmuş. Peki nedir bu sistem?

Cgn ip dünya çapında azalan ipv4 adreslerinden ötürü hem maliyetleri azaltmak için hemde müşterilere çözüm sunulmak için oluşturulmuş bir havuz sistemidir.

 İçeriğinde 1 ip üzerinden yüzlerce kişiyi internete çıkarma işlemini sağlayan bir yapıya sahiptir. Haliyle aynı ip üzerinden internete çıkmanızdan ötürü kullanıcı güvenliği için portlar kapalı tutulmaktadır.

 

Cgn Ip Bloğunda olduğumuzu nasıl anlayabiliriz.

Modem arayüzünüze girin eğer modeminizin aldığı ip adresi 100.x.x.x şekilde ise cgn ip alıyorsunuz demektir.  Genelde cgn ipler 100 ile başlayan ip adresleridir.

Özetle  www.bilgineferi.com buradaki ip adresiniz ile modemde  arayüzünde bulunan ip adresiniz farklı ise CGN Ip bloğundasınız demektir.

 

CGN (Carrier Grade Nat) IP ile internete bağlanan bir kullanıcı ne yapamaz?

*Port Yönlendirmesi yapamaz.

*IP cameraya uzaktan erişemez, Uzaktan masaüstü bağlantısını gerçekleştiremez.

*DDNS yapısını kullanamaz.

*Tekil IP gerektiren işlemleri yapamaz.

 

Modem arayüzünüzden ve windows veya linux ortamda ayarlamanızı düzgün bir şekilde yaptığınızdan eminseniz ve hala portunuz açılmıyorsa cgn havuzunda olma ihtimaliniz yüksektir.

 

CGN İp Kullanan Firmalar

    Turknet

    Superonline

    Uydunet

    Ttnet  ve diğer firmalar.

Ttnet elinde en çok ipv4 adresini barındıran servis sağlayıcı olmasından ötürü en az cgn kullanan servis sağlayıcıdır.

 

 

Peki  açmış olduğumuz fakat çalışmayan  portları nasıl aktif hale getireceğiz?


1: Kesin  çözüm, Statik Ip adresi alarak çözebilirsiniz. (Bunu servis sağlayıcınızdan ücreti mukabilinde alabilirsiniz. Onların istediğide zaten para kazanmak)


2: Kullanmış olduğunuz servis sağlayıcısını arayıp  daha önceden çalışan portların şimdi çalışmadığını VPN  kullandığında çalıştığını fakat kullanmadığında çalışmadığını VPN kullanmaz iken   modem arayüzünde gözüken ip adresiniz ile   www.bilgineferi.com da gözüken ip adresinin farklı olduğunu  bundan  dolayı  kendilerinden modeminizden  80 portunu veya herhangi bir  portu örnek olarak  açmasını talep edin açarsalar ne ala açmazsalar 3. yöntemi deneyin veya 1.yöntemde  belirttiğim gibi sabit ip satın alma işlemini yapın. (Not: Ben birzatihi aradım oldu herzaman olurmu bilemem.)

3:  Geçici bir çözüm olarak https://unblockvpn.com/ sitesine üye olun mailinize gelen download linkini indirin ve kurun akabinde kurmuş olduğunuz  vpn programını kullanıcı bilgilerinizi girerek çalıştırın  açmış olduğunuz portları  www.bilgineferi.com adresinden kontrol edip çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz.



Konu ile alakalı alternatif çözüm yöntemleri ilerleyen zamanlarda eklenecektir.




Düzenleyen kral - 09-08-2019 Saat 21:08
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.